Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un tekrar kilo aldığı, yüksek tansiyon ve diyabet gibi obeziteyle ilişkili sağlık sorunları yaşadığı belirtildi. Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi; yaptığı açıklamada, Un'un bunları tedavi etmek için yurt dışında yeni ilaçlar aradığını söyledi.

KALP SORUNU GEÇMİŞİ

Ağır içki ve sigara içtiği söylenen 40 yaşındaki Kim, kalp sorunları geçmişi olan bir aileden geliyor. 2011'de iktidarı devralmadan önce Kuzey Kore'yi yöneten babası ve büyükbabası kalp sorunlarından ölmüştü.

TEKRAR KİLO ALDI

Bazı gözlemciler, yaklaşık 1.70 boyunda ve daha önce 140 kilo ağırlığında olan Kim'in, muhtemelen diyetini değiştirmesinden dolayı 2021'de büyük miktarda kilo vermiş gibi göründüğünü söyledi. Ancak son devlet medyası görüntüleri, kiloyu tekrar geri aldığını belgeledi.

YÜKSEK RİSK GRUBUNDA

Güney Kore'nin Ulusal İstihbarat Servisi, milletvekillerine kapalı kapılar ardında yaptığı brifingde, Kim'in kalp hastalığı açısından yüksek risk grubunda olduğunu söyledi. Kim'in yüksek tansiyon ve diyabet şüphesiyle yurt dışından yeni ilaçlar getirmeye çalıştığı yönünde istihbarat elde edildiğini aktardı. Kuzey Kore dünyanın en gizli ülkelerinden biridir ve dışarıdakilerin Kim'in kesin sağlık koşullarını bilmesinin neredeyse hiçbir yolu yoktur. Bu sebeple Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin sunduğu bilgiler, iddia olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ