Kuyruk sokumu ağrısı, günlük rutinlerinizi gerçekleştirme yeteneğinizi engelleyebilir. Normal oturmanızı, ayakta durmanızı ve hareket etmenizi zorlaştırabilir. Yaşam kalitenizi etkileyebilse de, genellikle kısa vadeli bir sorundur.

SEMPTOMLAR AYNIDIR

Nadiren kuyruk sokumu ağrısı kanser gibi daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Kanser sebebiyle gerçekleşen kuyruk sokumu ağrısı, bölgedeki tümörden kaynaklanabilir. Ayrıca birincil bölgeden kuyruk sokumunuza yayılan kanserden de kaynaklanabilir. Yine de semptomlar, normal ağrılardan farklılık göstermeyebilir.

HEMEN YARDIM ALIN

Evinizde uyguladığınız basit tedavi yöntemleriyle geçmeyen kuyruk sokumu ağrısı için sağlık uzmanınıza başvurun. Kuyruk sokumu ağrısı uzuvlarınızda uyuşma hissi, kuyruk sokumunuzda bir yumru veya idrar/dışkı kontrolünüzün kaybıyla birlikte ortaya çıkarsa kesinlikle gecikmeyin. Kanser söz konusuysa, hızlı bir teşhis almak en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olabilir.

BACAKLARDA UYUŞMA

Daha açıklayıcı semptomlar ise şunlardır: Şişlik veya ağrıda ani artış. Uzun süreli kabızlık. Bacakların birinde veya her ikisinde ani güçsüzlük, uyuşma veya karıncalanma. Bağırsak veya mesane kontrolünün kaybı. Kuyruk sokumunuzda belirgin bir kitle....
 

Muhabir: Lila Okyanus