ABD'deki yetkililer, süt endüstrisindeki salgınlar sırasında Kaliforniya'daki altı işçinin kuş gribine yakalandığını doğruladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yaptığı güncellemede, daha önce doğrulanan vakalarda olduğu gibi, altı kişinin de eyaletin tarımsal Central Valley bölgesinde çalıştığını ve enfekte süt sığırlarıyla temas halinde olduğunu söyledi.

GENEL RİSK DÜŞÜK

Kaliforniya'da enfeksiyonla tanımlanan tüm kişilerde göz kızarıklığı veya akıntısı gibi hafif semptomlar görüldü. Hiçbiri hastaneye kaldırılmadı. Kaliforniyalı yetkililer, genel halk için riskin düşük olduğunu ancak enfekte hayvanlarla etkileşimde bulunan kişilerin kuş gribine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

BİR BAĞLANTI YOK

Altı doğrulanmış vaka arasında bilinen bir bağlantı bulunmuyor. Bu durum, süt sığırcılığı sürüleri arasında yaygın bir bulaşma olduğunu ve enfekte sığırların yakınlarında çalışan insanlar için risk oluşturduğunu gösteriyor.

YEDİNCİ BİR VAKA

Ayrıca Kaliforniya yetkilileri, Central Valley'de yedinci bir kişinin de kuş gribine yakalanmış olabileceğini söyledi. Yetkililer bu vakayla ilgili nihai laboratuvar sonuçlarını bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ