Balıkesir’in Karesi ilçesinde, 11 Mayıs 2023 tarihinde üniversite öğrencisi ve motokurye olan Ata Emre Akman’ı 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir hakkında karar açıklandı. Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdoğan Özdemir’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 24 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme, Erdoğan Özdemir’in yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 31/2 maddesi gereğince 24 yıl hapis cezası kararı verdi. Cumhuriyet savcısı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti, ancak yasal yaş sınırı nedeniyle ceza daha hafif bir şekle indirildi. 

Azmettirici Olarak Suçlanan Baba Orhan Özdemir Beraat Etti

Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Orhan Özdemir hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, Orhan Özdemir’in suçun işlenmesine yönelik doğrudan bir azmettirme faaliyeti bulunmadığını belirterek, beraatine hükmetti.

Orhan Özdemir’in, cinayetten önce eski dini nikahlı eşi S.D.’ye yönelik tehditlerde bulunduğu ve cinayet planı hakkında bazı açıklamalarda bulunduğu belirtilmişti. Ancak bu eylemler, cinayetle doğrudan bir bağ kurularak azmettirme suçu olarak değerlendirilmedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ