CHP, 57. kurultayına hazırlanıyor. 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan kurultayda CHP genel başkanı, yeniden Kemal Kılıçdaroğlu mu, yoksa değişimcilerin adayı Özgür Özel mi seçilecek belli olacak. Seçimde, genel merkez ve değişim taraftarları arasında büyük bir çekişme yaşanacak. Çünkü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan 55 İl Başkanı'nın delegeler üzerinde etkisi olmadığı ve özellikle Ege ve Akdeniz'de çok sürpriz sonuçlar çıkacağı belirtiliyor.

iMAMOĞLU'NDAN ÖZEL EKİP

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu da partide değişimin gerçekleşmesi için özel bir ekip kurarak delegeleri ikna etmeye başladı. Bu ekibin, özellikle Karadeniz ve İç Anadolu'da desteği Özgür Özel lehine çevirdiği belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ETKİLİ OLDU

Parti tabanının da "Değişim" talebinde bulunduğu ve Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu tabana açıklama yapmamakla suçladığı, bunun da kurultay delegelerine yansıyacağı bildiriliyor.


CHP'nin 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultayında, ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleşecek. Genel başkan, 1368 kurultay delegesinin oylarıyla belli olacak. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel dışındaki adaylar, Örsan Öymen ve İlhan Cihaner.

Kaynak: HABER MERKEZİ