İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrı ve açıklamaları sonrası Dervişoğlu'nun yapacağı açıklama merak konusu oldu.

Dervişoğlu, Bahçeli'nin sözlerinin ardından "Yarını bekleyin. Herkesin maskesini indireceğiz" demişti.

İYİ Parti sıralarından fotoğraflı tepki

İYİ Parti, grup salonunda sıralara PKK ile çatışmada hayatını kaybeden askerlerin fotoğraflarına yer vererek tepki gösterdi.

Dervişoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün, vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız. Ne yazık ki; uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim “en kötü senaryo” uygulamaya geçmiş; AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir.

Üç beş oy veya anayasa değişikliği için gerekli nisabı tamamlamak, Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha cumhurbaşkanlığına aday yapmak uğruna inandığımız değerlerden vazgeçip ihanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten iktidar, tüm makam ve sorumlularıyla birlikte halkın can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak görevini çoktan bırakmıştır.

Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu 'yapı', tamamen meşruiyetini yitirmiş haldedir. Evet, bu iktidar, gayrımeşrudur!

'Türkeş’in partisini sarayın vesayetine bağlamış'

Görüyoruz, okuyoruz ve anlıyoruz ki bayrağında 3 hilal taşıyan, ömrünü Türk milletinin varlığına, Cumhuriyet’in bölünmez bütünlüğüne vakfetmiş rahmetli Alparslan Türkeş’in partisini sarayın vesayetine bağlamış işbirlikçiler de büyük bir gafletin içerisinde, korkunç bir ihanetin sesi olmuşlardır.

Ve bundan daha vahim şekilde akıllarını ve izanlarını öylesine yitirmişlerdir ki, elli bin insanımızın katilini, on binlerce Türk ve Kürt anasının dinmeyen gözyaşlarının asli failini, Türk Devletini bölme planlarının baş taşeronunu, yani, İmralı canisi bölücübaşını, Gazi Meclise davet edecek kadar delirmişlerdir.

Çıkıp diyorsunuz ki bu bir milattır. Madem ki milattır onun da hatırası olsun. Bu büyük millettin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini kast ettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as!"

Bahçeli de urgan fırlatmıştı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'asılmadığı'na yönelik tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, 2007'deki bir vatandaşlara seslendiği bir konuşmasında kürsüden urgan fırlatmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ