Yetkililer; Pakistan Polisi'nin, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık ettiğinden şüphelenilen bir kişiyi öldüren grubun parçası olmakla suçlanan 23 kişiyi tutukladığını söyledi. Şüpheliler, Pakistan'ın kuzeybatısındaki Madyan'da adamın tutulduğu polis karakoluna saldırmak ve burayı yakmakla da suçlandı. Adamı içeriden çıkaran grup, feci şekilde dövdükten sonra onu yakmıştı! Muhammed Salman adlı kişinin ailesinin cenazesini almak için henüz polise başvurmadığı ortaya çıktı. Ancak Salman'ın annesi, kısa bir video açıklamasında oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kendisini dövdüğünü, şiddet içeren davranışları nedeniyle onu evlerinden uzaklaştırdığını söyledi.

Women and children look at a spot where a Muslim mob lynched and burned a man over allegations that he had desecrated Islam's holy book, the Quran, in Madyan in Pakistan's Khyber Pakhtunkhwa province, Friday, June 21, 2024. The attackers also torched a police station which had held the man in Madyan and burned police vehicles parked there, according to local police official Rahim Ullah. (AP Photo/Naveed Ali)

ANNESİ: BİZİMLE İLGİSİ YOK!

Kendisinin Müslüman olduğunu ve ailesinin Salman'ın herhangi bir yanlış eyleminden sorumlu tutulamayacağını belirtti. Polis şefi Muhammed Ali Gandapur, memurların 23 şüpheliyi tutukladığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Kalabalık onu küfürle suçladığında Salman, Madyan'da bir otelde kalıyordu. Muhammed Salman'ın, Kur'an sayfalarını yaktığı iddia edilmişti. Polis memurları, kalabalığa Salman'ın yargılanacağına dair güvence vermeye çalıştı, ancak öfkeli grup sakinleşmedi. Bazı memurlar da bu esnada yaralandı. Pakistan'da küfür suçlamaları yaygındır. Ülkenin yasalarına göre, İslam'a veya İslami dini şahsiyetlere hakaretten suçlu bulunan herkes ölüm cezasına çarptırılabiliyor. Bu tutuklamalar sonrasında şiddet olaylarının artabileceği belirtildi.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül