Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski, Moskova tarafından desteklendiğini söylediği kundaklama saldırıları da dahil olmak üzere sabotaj eylemlerine yanıt olarak ülkedeki üç Rus konsolosluğundan birinin kapatılmasını emrettiğini söyledi.

EYLEMLER DURMALI

Sikorski, Rusya'nın Polonya ve Batılı müttefiklere karşı "karma savaş" eylemlerini durdurmasını talep etti. Durmamaları halinde Polonya'nın daha kararlı eylemlerde bulunma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

BİLGİYE SAHİBİM

Sikorski, Varşova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı olarak, Rusya Federasyonu'nun hem Polonya'da hem de müttefik ülkelerde sabotaj girişimlerinin arkasında olduğuna dair bilgiye sahibim" dedi.

DÜŞMANCA EYLEM

Poznan'daki Rus Konsolosluğu için izin geri çekildi. Rusya'nın ayrıca Gdansk ve Krakow'da konsoloslukları var. Sikorski, Polonya'da yaklaşık 20 kundaklama ve sabotaj şüphelisinin soruşturulduğunu, müttefik ülkelerde de bu tür kundaklama planları hakkında bilgisi olduğunu ileri sürdü. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bunu düşmanca bir eylem olarak değerlendirdi. Acı verici bir yanıt verileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ