İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yapılan çalışmalar halkı gerçekten canından bezdirmiş durumda.

IMG_2085-1

Sefaköy'ün Armoni  Park bölgesinde uzun süredir devam eden ve bir türlü bitirilemeyen kaldırım yenileme çalışmaları bölge trafiğini adeta felç ediyor.

IMG_2087

Gazete Yazıyor ekibi olarak gittiğimiz bölgede yaklaşık saat 18.00 sularında yaşanan kaosu siz okuyucular için görüntüledik.

IMG_2089

İş makinelerinin caddeye girip çıkmasıyla zaten sıkışık olan trafik adeta arap saçına dönüyor.

Saatlerce iş yerlerinde ter döken bölge halkı ardından bindikleri otobüs veya minibüslerde adeta mahsur kalıyor.

Toplu ulaşım araçlarının iş makinelerinin yolu tıkamasıyla oluşan sıkışık trafik nedeniyle geç gelmesiyle insanlar adeta balık istifi gibi olan araçlarla evlerine ulaşabiliyor.

CEBI3

Bölge halkı, "Bu çalışma neden yaz aylarında yapılmadı? Okullar açıldıktan sonra çalışmalar başlayınca bölge trafiği adeta tamamen kilitlendi. Bununla seçim dönemine yakın 'Bakın çalışıyoruz' demek mi istiyorlar? Ayrıca neden hafta sonu ve gece mesaisi yapılmıyor ve çalışılmıyor?" şikayetini dile getirdi.

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki'nin zayıf zemini nedeniyle "Çivi bile çakılmamalı" dediği Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında bina çalışmaları da halkı bezdirdi.

İş çıkışı saatlerinde hafriyat kamyonları, beton dökme mikserleri ve diğer ağır inşaat makineleri Küçükçekmece trafiğini adeta mahvediyor.

CEBI1

Küçükçekmece Belediyesi'nin tek bir zabıtasının bile ortada olmadığı çalışmalar, müteahhitlerin keyfiliğine kalmış durumda. 

Bölgede hızla cirit atan hafriyat kamyonları ara sokaklarda bile son süratle gidiyor.

CEBI2

Küçükçekmece Belediyesi'nin motosikletle fiyakayla gezen zabıtaları, tek bir olaya bile müdahale etmiyor. 

Küçükçekmece halkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesi'ne adeta isyan bayrağını açmış durumda.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK