Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları devam ediyor. Son günlerde yeni bir gelişmenin yaşanmaması, soruşturmayı daha da merak uyandırıcı hale getirdi. Narin'in Kur’an kursu dönüşü bir daha haber alınamaması üzerine, mahallede detaylı aramalar gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazları kullanılarak arama yapıldı. Ayrıca, mahalleye giriş çıkış yapan araçlar üzerinde de arama yapılırken, tüm işlemler kayıt altına alınıyor.

AMCAYI GÖZALTINA ALDIRAN İFADE

Köy muhtarı Salim Güran, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Halk TV'den Müslim Sarıyar’ın haberine göre, benzin istasyonunda çalışan Murat Çınar Çatalca, Narin’in kaybolmasının ardından jandarmaya ifade verdi. Çatalca, Salim Güran’ın aracında Narin’in baygın ya da boğulmuş olarak bulunduğunu ve üzerindeki koyu kahverengi battaniye ile birlikte gördüğünü belirtti. Bu ifade sonrasında Salim Güran gözaltına alındı.

"YEMİN EDERİM KAMERA KAYITLARINI KENDİM VERDİM"

Çatalca, Facebook üzerinden 15 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda, Salim Güran’ın olay günü köyden hızla ayrıldığını, yakıt almadığını ve sadece ıslak mendil aldığını belirtti. Çatalca, kamera kayıtlarının kendisi tarafından jandarma komutanına verildiğini, ancak bu görüntülerin medyaya sızdırılmaması için kendisine uyarıda bulunulduğunu ifade etti.




Çatalca, muhtarın köye döndüğünde Narin’in kaybolmasıyla ilgili üzüntü gösterdiğini ve herhangi bir endişe belirtmeden davranış sergilediğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ