Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berberkuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti. Söz konusu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere, idari yaptırım uygulanacağı duyurulmuştu. 

Kuaförrr

"BU KARAR FELAKET SAÇMA"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, berber ve kuaförlerle ilgili karara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından düşünceleri paylaştı. Demirtaş şu ifadelere yer verdi:  "Valilik İstanbul’da karar almış kuaförler Pazar günleri kapalı olacakmış. Bazılarınız zaten öyleydi demiş. Hayır ceza yoktu karar ekte. Nüfusun çoğunluğunu Pazar günleri saçını kestiriyor. Bu karar FELAKET saçma. Ancak öteki yandan kuaförlerde çalışan genç arkadaşlar hafta sonu tatil yapmak ve birazda olsun gezmek istiyor. Bu da haklı talep. Bu haklı talebin çözümü matematikten anlamayan KASAP gibi, FAŞİST gibi her kuaförü Pazar günü kapatmak değil.  Dersiniz ki Her çalışan iki Cumarteside bir izinli olacaktır. Veya illa kapatacaksanız illa hafta sonu olacaksa o zaman Cumartesi'yi seçersin. Allah aşkına biraz akıl mantık. Lütfen rica ediyorum bu kararı gözden geçirin inanıyorum ki hızlıca iyi yönde bir değişiklik yapabilirsiniz."

Kuafor Aa Yozgat 1561349

ONLARA DA CEVAP VERDİ

Kensinin bu konudaki görüşlerine tepki gösterenlere de cevap veren Özgür Demirtaş "Şimdi gelelim bu tiplere: Niye benim kuaförlerin Pazar günleri ZORLA kapatılması hakkında fikrim varmış... Şimdi tane tane OKU: 1) Ben bir vatandaşım. Her vatandaş kendini ilgilendiren her konu hakkında fikir belirtir, belirtmelidir. Matematik ve Mantıkdan anlıyorsa daha da belirtir. 2) Geleyim EN ÖNEMLİ noktaya: Aşağıdaki kişi "Belli Statüdeki" insanlar gereğini yapar demiş. Tam bir güdülen koyun yorumu... Kimmiş o belli statüdeki insanlar? SİYASETÇİLER... Peki Türkiye'deki siyasetçi ortalaması ne? Ortaokul-Lise arası Mezun, İlçe teşkilatından büyüme vasatın sözlük tanımı..... Peki onlar görüş bildirecek ben susacağım öyle mi? GEÇİNİZ..." dedi.

Muhabir: İskender Kordu