Kasım 2022'de Minneapolis'teki bir kuaförün camına patlayıcı yerleştirilmişti. Can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu. Yaklaşık bir yıl sonra, Kasım 2023'te bir salonun penceresine bir taş da atıldı.

DNA'SI TAŞIN ÜZERİNDEYDİ

59 yaşındaki Michael Allen Francisco, Kasım 2023'teki vandallığın ardından şüpheli olarak tanımlandı. Araştırmacılar fırlatılan taştan Francisco'ya ait DNA örneği çıkardı. Şüpheli, bütün suçlamaları kabul etti.

YÜRÜYEREK UZAKLAŞTI

Yetkililer, 2022'deki bombalama ile 2023'teki vandallık olayı arasında Francisco'nun üçüncü bir suça karıştığını belirtti. Mart 2023'te şüpheli şahıs, memurlar tarafından terk edilmiş bir kereste deposuna izinsiz girerken görüldü. Ona gitmesini söylediğinde, yürüyerek uzaklaştı.

ARACIN İÇİNDEN ÇIKTI

Daha sonra, memurlar kereste deposunda bir araç gördüler. Kamyonun içinde, kuaförde kullanılana benzer bir patlayıcı cihaz buldular. Bombalamayla bağlantısı olduğu ortaya çıkan Francisco'nun evinde arama yapıldı. Araştırmacılar; patlayıcı bileşenler, bir ateşli silah, metamfetamin ve Kasım 2023 olayında giyilen ceketle eşleşen bir ceket buldular.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül