Günümüzün yaygın sorunlarından biri olan ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kronik yorgunluk, enerji eksikliğinden kaynaklanır. Genel sağlıkta olumsuz etkiler bu durumda karşı önlem alınmadığında günlük aktivitelerde aksaklıklar, sosyal özelliklerde bozulmalar olabilir. 

Kronik Yorgunluk Sendromu, mevcut olmayan görünen ama bir arada geldiğinde tek bir durum olarak kendini gösteren şikayetlerin hepsi sırayla uygulandı. LifeClub Sağlık Hizmetleri Aile Hekimi, Uzm. Aslı Azakoğlu Karaca, yayınlanan bilgilerle ilgili şunları söyledi: "Kronik hastalıkların altında birçok immünolojik (otoimmün), romatolojik, iltihabi ve metabolik olarak yattığı işlemlerle anlaşılmıştır. Bu çalışmalar sayesinde hafıza veya kapasite arızaları, boğaz, kas veya baş ağrıları, lenf bezlerinde Hassasiyet, Çeşitli eklerde kızarıklık, akıntı, yorgunluk, stres, stres , yorgunluk hissi, stres ve bitkinlik hissi, stres ve bitkinlik hissi gibi duygular, beyin olarak mevcut . En küçük yapı taşı olan hücrelerin enerji üreten organelleri olan mitokondrilerden bahsetmek isterim. Mitokondriler, yaşam için önemli olan paketlere sahip hücre maddeleridir. Bir nevi enerji santrali olan mitokondrilerin terapisindeki temel görev, müşteri mülkiyeti için gerekli olan ATP'yi kayıt ettirir. Hücrelerimiz enerji üretemezse sağlıklı olma durumu bozulur ve iyileşme süreci uzar. Bu nedenle, küçük ama işlevsellik büyük bu organellere iyi bakıldığında büyük önem taşır" dedi. 

Yaşam tarzınızda bu bozulma yapın LifeClub Hekimi Uzm. Dr. Karaca, yazılan yaşam tarzının değişmesiyle kazanılan enerji üretiminin maksimum düzeydeki akut kronik hastalık mümkün olduğunu vurguladı ve şu maddeleri sıraladı:

Dünyanın en kaliteli estetik operasyonları nerede? Dünyanın en kaliteli estetik operasyonları nerede?

Sağlıklı beslenin

Taze meyve-sebzeler, proteinler ve sağlıklı yağlardan oluşan beslenme tabakları oluşturmak önemlidir. Ayrıca yeterince su ve kafein tüketiminin en aza indirilmesi gerekir . Bu değişim için bir uzmandan destek alarak, uzman geliştirme sürecinizi daha iyi yönetebilirsiniz. Haftada 3-4 gün, 30-45 dakika boyunca düzenli yürüyüş, koşu, koşu gibi egzersizler yapmak, vücudunuzu rahatlatmak, enerji seviyenizi artırmak ve Genel olarak hayatta kalmanızı iyileştirerek daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Düzenli egzersiz, yaşla birlikte azalan mitokondri miktarını artıracak ve miktarını optimize edecektir.Kardiyovasküler egzersiz cihazlarının yanında haftada en az 2 gün esneme içerikli direnç ve denge değişikliği de yapmanızı talep etti. Bu ipucu egzersizler stres yönetimi için önerilir ve meditasyon, yoga, derin nefes değiştirerek hem kronik stresi azaltmış hem de kemiklerinizi güçlendirmiş olursunuz. 

Uyku düzenine dikkat!

Uyku, vücudunuzun sonucu ve enerji depolamak için önemlidir. Her gece en az 7-8 saat uyumaya çalışın. Uyku ortamınızı rahatlatıcı hale getirmek için karanlık bir odada uyumak, düzenli uyku saatleri belirlemek ve uyku öncesi rahatlatıcı rutinler oluşturmak faydalı bilgiler. Derin uyku sırasında salgılanan Melatonin ve büyüme hormonlarının önemi büyüktür. Büyüme çağındaki çocukların, bağışıklıklarının zayıflaması, dengelenmesi ve dengelenmesi için çeşitli önlemlerin alınması gerekir. Ayrıca protein üretimini artırır, böylece doku ve organların tamiri yapılır. Kaslarda doğal bağışıklık, bağışıklık sistemi doğal bağışıklık, pankreastan salgılanan insülin salgısı, kan şekeri denge sağlar. Beyin sağlığının korunması ve yeterliliğinin sağlanması için yeterli ve yeterli düzeyde uyku sağlanması önemlidir. 

Aile ve arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirin

Sosyal dayanışma enerjinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Aile ve arkadaşlarla kaliteli zaman geçirmek, kendinizi daha mutlu ve enerjik hissetmenizi sağlar. Önceliklerinizi belirleyerek (aile, arkadaşlar, iş olarak sıralayın) günü ve haftanızı planlayın. Sosyal faaliyetlerimizi sizler için bir araya getiren güçlü bağlardan biridir. 

Antioksidan ve besin takviyeleri

Probiyotikler ve prebiyotik içeren yaban mersini, ahududu, armut, elma, muz, karpuz, ıspanak, kale, pazı, brokoli, karaciğer, pırasa, enginar, kuşkonmaz gibi meyve ve sebzeler; Omega-3 için somon, ton balığı, uskumru gibi balıklar ve bol bol ceviz, keten tohumu gibi ürünlerin tüketilmesi önemlidir. Ayrıca antioksidan içeriğinin artırılması, mitokondriyal hasarın azaltılması, enerji üretimi için düzenli olarak hazırlanması önerilir. 

Tüm bu gelişmelere rağmen, Sendromu'nda, önemli bir tıbbi durum haberi olabilir. Mutlaka uygun aralıklarla genel fiziki muayene muayenenizi yaptırmak ve yaptırmak önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ