Beslenmenize eklemeniz gereken iltihap önleyici çok sayıda besin bulunmaktadır. Bunları tüketmek, ölüme kadar gidebilecek rahatsızlıkları engellemek için önemlidir. İşte bu mucize besinlerden bazıları: Brokoli, kara lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler. Nohut, fasulye, mercimek gibi baklagiller. Tuzsuz kuruyemişler. Yaban mersini, kiraz, çilek, elma, muz, portakal ve üzüm gibi meyveler. Taze, dondurulmuş ve konserve dahil her türlü meyve.
ÇAY DAHA İYİ
Yağlı balıklar. Zeytinyağı (sızma). Tam tahıllar. Siyah veya yeşil çay. Kahve, polifenoller içerdiğinden iltihap gidericidir ancak çay kadar yüksek puan almaz. Tavuk veya hindi gibi yağsız proteinler veya vejetaryen alternatifler.
TUZ YERİNE
Bitter çikolata (Kakao oranı %70 ve üzeri olanlar... Ve birkaç kare ile sınırlı kalın). Sarımsak, zencefil ve zerdeçal iltihap giderici maddelerdir. Bunları tuz yerine yiyeceklere lezzet katmak için kullanın.