Alexis Smith, Miss Kansas tacını takmıştı ancak sahnede aile içi şiddete değindiği sözlerini içeren bir klip, internette dolaştı. Kendisi ve organizasyon, Smith'in tacizcisinin izleyiciler arasında olduğunu açıkladığı anı birden fazla platformda paylaştı. Yarışma röportajında ​​Smith'e, kazanırsa marka elçisi rolünü nasıl kullanacağı sorulmuştu.

BENİ ENGELLEMEYECEK

Vizyonunun sağlıksız ve taciz edici ilişkileri "ortadan kaldırmak" olduğunu söyledi. Genç kadın, "Aslında bazılarınız beni çok duygusal gördü. Çünkü tacizcim bugün burada. Ama bu, Miss Kansas'ta olmamı ve sonraki yarışmalara girmemi engellemeyecek. Çünkü ben ve herkes sağlıklı ilişkileri hak ediyor" açıklamasında bulundu.

TANIK, KURBAN VE KURTULAN

Smith, yarışmada ve sonraki paylaşımlarında bu kişinin kimliğini vermedi. Ancak KSN'ye konuştu ve taciz edici ilişkilerle deneyiminin genç yaşta başladığını açıkladı. Smith, aile içi tacizin bir tanığı, kurbanı ve kurtulanı olduğunu söyledi. "Ailemdeki her kadın, bundan etkilendi" dedi. Bu sözler de tacizcisinin bir aile bireyi olabileceğini düşündürdü.

TÜM KADINLAR İÇİN

Sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar, Smith'in böylesine zor bir konu hakkında konuşma kararından dolayı minnettarlıklarını dile getirdiler. "Tüm kadınlar için ayağa kalktın. Yaşadıkların için üzgünüm. Konuştuğun için teşekkür ederim" şeklinde yorumlar yapıldı.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül