Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül 2022'de ölümünün ardından Kral III. Charles tahta çıktı. Prens William ve Kate Middleton daha sonra yeni unvanlar kazandılar. Galler Prensi ve Prensesi olarak tanındılar. Ancak yeni bir rapora göre; Prens William, karısına Prenses unvanının çok daha erken verilmesini umuyordu.

HEMEN YAPILSIN

William ve Kate, 29 Nisan 2011'de masalsı bir kraliyet düğünüyle hayatlarını birleştirdi. The Telegraph'a konuşan bir kraliyet mensubu, Prens William'ın, Kraliçe'den, evlendiklerinde eşini prenses yapmasını istediğini açıkladı.

TAMAMEN HÜKÜMDARDA

Ancak Elizabeth, kraliyet geleneğini gerekçe göstererek talebini reddetti. Bunun yerine Kate ve William, Cambridge Dükü ve Düşesi olarak tanındı. Birinin Prenses olup olmayacağına karar vermek tamamen hükümdara kalıyor...

KRALİÇE DE OLACAK!

Saray mensubu, Kraliçe'nin gelenekleri değiştirmekten kaçınmak istediğini, aksi takdirde diğer kraliyet mensuplarından çok daha fazla talep gelebileceğini ileri sürdü. William'ın başlangıçtaki talebi Kraliçe tarafından reddedilmiş olsa da, karısı artık resmi Prenses unvanını aldı. Ve elbette gelecekte bir gün Prenses Kate Kraliçe olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ