Hukuk öğrencisi Chidimma Adetshina, Güney Afrika Güzellik yarışmasında finale yükseldi. Ancak bu zaferi, ülkedeki bazı kesimlerde yüzeyde yatan yabancı düşmanlığını ortaya çıkaran şiddetli bir tepkiye yol açtı.

BABASI NİJERYALI

23 yaşındaki kadının ismi; Nijerya ile bağlantısına işaret ediyor. Birçok insan internette onun hayatının her anını taradı. Babasının Nijeryalı olduğunu ve annesi Güney Afrikalı olsa da ailesinin komşu Mozambik'ten geldiğini buldular!

EŞYALARINI TOPLA GİT

Sosyal medya platformu X'te bir kullanıcı, "Güney Afrikalılar adına, onu tanımıyoruz! Eşyalarını toplayıp eve gitse iyi olur" yorumunu yaptı. Bu tarzda binlerce mesaj daha yayınlandı. Yarışmanın organizatörleri ise onun Güney Afrika'da yarışmaya girebileceğini belirtti.

Güney Afrika Güzeli finalisti Chidimma Adetshina'nın bir görüntüsü

BUNA İZİN VEREMEYİZ

Chidimma Adetshina, röportajlarında Soweto'da doğduğunu ve Cape Town'da büyüdüğünü söyledi. Buna rağmen 14 binden fazla imza toplanarak onun yarışmadan çıkarılması istendi. Kültür Bakanı Gayton McKenzie de bu görüşe katıldı. "Güney Afrika güzellik yarışmasında Nijeryalıların yarışmasına gerçekten izin veremeyiz. Yine de net bir şey söylemeden önce tüm gerçekleri öğrenmek istiyorum" dedi.

SEVGİ GÖREMİYORUM

Adetshina, "Ben bir ülkeyi temsil ediyorum ama temsil ettiğim insanlardan sevgi göremiyorum" dedi. Gelecek hafta sonu yapılacak finalde kimin kraliçe seçileceği çok merak ediliyor!

Muhabir: Münevver Beyza Morgül