Fransa'nın geçen yıl para harcadığı en büyük etkinliklerden biri, İngiltere Kralı III. Charles için düzenlenen bir devlet yemeğiydi. Cour des Comptes'ine göre; toplamda yaklaşık 515 bin dolarlık etkinlik, Fransa'nın ulusal borcuna ve 2023 bütçe açığı olan 154 milyar euroya eklendi! Birçok vatandaş, yemeğin büyük israf olduğunu belirtti.

2 MİLYONDA 1 GÖRÜLÜYOR!

Peki, bu kadar pahalı menüde neler vardı? GB News'deki Kraliyet Muhabiri Cameron Walker, durumu araştırdı. Başlangıç ​​olarak, taze yakalanmış mavi ıstakoz ve yengeç keki menüdeydi. Fransız bir deniz ürünleri şirketinin iletişim müdürü Clementine Fortineau, The Daily Express'e bu eşsiz hayvanın "iki milyonda bir" görüldüğünü doğruladı.

TAVUKLARIN ŞAMPANYASI!

Walker'a göre; ana yemek Bresse kümes hayvanı, yabani mantar grateni ve eskitilmiş Comte peyniri içeren bir peynir ezmesiydi. Bresse kümes hayvanlarını elbette çoğu kişi bilmiyor. Uzmanlar, onu tavukların şampanyası olarak değerlendiriyor. Çünkü yalnızca belirli bir bölgede üretilir ve lezzeti inanılmazdır. Ziyafet; liçi, ahududu ve gül yaprağı kremasıyla tamamlanan bir gül makaronu ile sona erdi.

İÇECEKLER 46 BİN DOLARI AŞTI

Kraliyet akşam yemeği sofrasında elbette çok pahalı şaraplar ve şampanyalar da vardı. Akşam yemeğinde yalnızca içeceklerin 46 bin doları aştığı belirlendi. Kral ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile akşam yemeğine Mick Jagger, Charlotte Gainsbourg, Hugh Grant ve Emma Mackey gibi ünlü isimler de katıldı.

Muhabir: Tamer Ayeri