Yetkililer, Nijerya'nın kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde en az 25 kişinin silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü ve diğerlerinin kaçırıldığını söyledi. Silahlı çetelerin kuzeybatı ve orta Nijerya'daki saldırıları neredeyse rutin hale geldi. Hükümet ve güvenlik güçleri, yaygın güvensizliği sona erdirmek için çalıştıklarını söylese de yetkililerin onları durdurma konusunda güçsüz olduğu görülüyor.

Uçuşlar askıya alındı! İtalya'da yanardağ felaketi Uçuşlar askıya alındı! İtalya'da yanardağ felaketi

Bölge sakinleri; BBC'ye, düzinelerce silahlı kişinin motosikletlerle köye girdiğini, ayrım gözetmeksizin ateş açtığını ve dükkanları yağmaladıktan sonra belirsiz sayıda köylüyü kaçırdığını söyledi.

GERÇEK RAKAM 50'NİN ÜSTÜNDE

İsmini vermek istemeyen bir bölge sakini, "Haydutlar tarafından öldürülenlerin sayısı bence 25 değil... 50'den fazla çünkü bazı cesetler hala çalılıklardan çıkarılıyor. Çocukları, kadınları ve erkekleri öldürdüler. Şu anda hastanede tedavi gören 30'dan fazla kişiyi de yaraladılar" açıklamasında bulundu.

Bir diğer bölge sakini Abdullahi Yunusa Kankara ise "Burası ölüm bölgesine dönüştü. Köydeki hemen hemen her ev bu saldırının kurbanı oldu" dedi. Hayatta kalan vatandaşlar kaç kişinin kaçırıldığını belirlemeye çalışıyor. Hükümet güçleri ise harekete geçti.

Kaynak: HABER MERKEZİ