Kolombiya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyinde köylüler tarafından kaçırılan 66 askerin sağ salim serbest bırakıldığını ve Guaviare eyaletindeki isyancı gruplara karşı operasyonlarını sürdüreceğini bildirdi.

UZUN SÜRELİ MÜCADELE

Kolombiya ordusu, ormansızlaşma ve kokain kaçakçılığından ağır bir şekilde etkilenen Guaviare bölgesindeki isyancı grupları yenmek için uzun süredir mücadele ediyor. İsyancılar bazen bölgedeki uzak yerleşim yerlerinde kontrol sağlıyor.

BOZMAKLA TEHDİT ETTİ

Savunma Bakanlığı; askerlerin cuma gününden bu yana Jorge Suarez Briceno cephesi olarak bilinen yerel bir isyancı grubun emirlerini uygulayan çok sayıda köylü tarafından tutulduğunu bildirdi. Kolombiya Savunma Bakanı, askerlerin serbest bırakılmaması durumunda Briceno cephesiyle olan ateşkesi bozmakla tehdit etmişti.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Eyalet valisi Yeison Roja, askerleri gözaltına alan köylülerin bir kısmının isyancı gruptan etkilenmiş olabileceğini, diğerlerinin ise bölgede daha fazla çatışma istemedikleri için ordunun varlığına karşı protesto girişiminde bulunduklarını söyledi.

Muhabir: Lila Okyanus