Ekvador'da polis, Posorja'daki limanda muz konteynerlerinde rutin bir denetim yaparken, başsavcılık ofisinin açıklamasına göre; narkotik köpekleri, memurları uyardı. Yetkililer konteynerleri açtılar ve sonunda meyvelerin altında gizlenmiş 5.630 paket buldular. Toplamda 6.23 ton kokain bunların içindeydi.

224 MİLYON DOLAR!

Yetkililer, sevkiyatın Almanya'ya gittiğini ve kokainin sokaktaki satış bedelinin 224 milyon dolar olduğunu söyledi. Başsavcılık ofisine göre; keşiften sonra beş kişi tutuklandı. Sonra da memurların ve köpeklerin fotoğrafları yayınlandı.

İSİMLERİNİ VERDİ

Emniyet güçleri, tutuklanan kişilerden birinin sevkiyattan sorumlu ihracat şirketinin temsilcisi olduğunu ve diğer dört şüphelinin isimlerini verdiğini söyledi. Ekvador, komşu Kolombiya'da üretilen kokain için önemli bir geçiş merkezi haline geldi. Suç çeteleri uyuşturucuyu Avrupa ve ABD'ye göndermek için Ekvador limanlarını kullanıyor.

22 TON BULUNMUŞTU!

Bu yılın başlarında Ekvadorlu yetkililer, bir domuz çiftliğinde gömülü 22 ton kokain buldu. Bu, ülkede ele geçirilen en büyük stoktu. BBC'nin haberine göre; geçen yıl Ekvador'da güvenlik güçleri tarafından 200 tondan fazla uyuşturucu tespit edildi. Çoğunluğu kokaindi. Sadece ABD ve Kolombiya 2023'te daha fazla uyuşturucu ele geçirildi!

Kaynak: HABER MERKEZİ