Bir köpeğin serinlemesine yardımcı olmak için çeşitli yollar vardır. Serin, nemli havlular sermekten veya en iyi soğutma makinelerinden birini alıp en sevdiği oyuncaklarla çok uzun süre oynamamasını sağlamaya kadar... Peki buz küpleri köpekler için zararlı mıdır? Genel olarak hayır... Veteriner Hannah Godfrey, "Buz, köpeğinizi meşgul etmenin, ona kalorisiz bir ödül vermenin ve aynı zamanda onu serin tutmanın iyi bir yoludur" dedi.

BOĞULMA RİSKİ OLUŞTURABİLİR

Buz küpleri sıcakta köpekler için iyi olsa da, onlar buzun tadını çıkarırken göz kulak olmak gerekir. Onlar için doğru boyutta olduklarından emin olmak en iyisidir. Örneğin daha küçük bir köpek için büyük bir buz küpü boğulma riski oluşturabilir.

DİŞ KIRIKLARINA SEBEP OLABİLİR

İki kişi çatıştı. 8 kişi yaralandı! İki kişi çatıştı. 8 kişi yaralandı!

Bunun yerine küçük ve hızlı yiyen köpeklere daha küçük buz küpleri veya buz parçaları vermeyi düşünebilirsiniz. Godfrey, "Buz küpleri çok sert olduğundan, ara sıra diş kırıklarına neden olabilmeleri garip bir durum değil" diye konuştu.

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Bu nedenle; köpeğiniz buz küplerini yerken yanında kalmak ve ona içinde oyuncaklar veya ikramlar bulunan daha büyük buz blokları vermek daha mantıklıdır. Onu çiğnemek yerine yalamaya teşvik etmek iyi bir fikirdir. Köpeğinizde sıcak çarpması belirtileri varsa ona buz vermeyin. Bunun yerine su kullanın. Sıcak çarpması acil tedavi gerektirdiğinden hemen veterinerinizle iletişime geçin.

Kaynak: HABER MERKEZİ