Yetkililer, 6 haftalık yavru köpekleri tehlikeli derecede sıcak bir arabada bıraktığını belirterek, Kuzey Carolinalı bir köpek yetiştiricisinin tutuklandığını söyledi. 36 yaşındaki Whitney Johnson, sıcaklığın 38 dereceyi bulduğu bir günde restoranda yemek yemeye gittiğinde, yedi Bulldog yavrusunu arabasının arka koltuğunda bıraktı. Yedi ayrı hayvan zulmü suçlamasıyla karşılaştı!

30 İLA 45 DAKİKA

Wake County'deki Apex Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre; olaydan sonra yavrulardan biri uyutuldu. Polis şefi Jason, "Görgü tanıklarından yavruların 30 ila 45 dakika boyunca aracın içinde bırakıldığını öğrendik. İçeride yedi yavru vardı, neredeyse bir çocuk havuzu gibiydi! Üstlerine bir örtü konmuştu" diye konuştu.

CAMLARI KAPALIYDI

Müşteriler ve restoran çalışanları, köpekleri gördükten sonra polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, aracın çalışır durumda olduğunu, klimasının bulunmadığını ve camlarının kapalı tutulduğunu keşfetti. Polis Şefi, "Yavrulardan üçü sıkıntıda görünüyordu ve bazı solunum zorlukları yaşıyordu. Tedavi için oksijen odasına konuldular. Yavrulardan biri tedaviye yanıt vermedi" dedi. O yavru, Wake County Hayvan Barınağı tarafından uyutuldu.

BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Mahkeme belgelerine göre; Johnson 1.500 dolarlık kefaletini ödedi. Yavrulara zarar verecek hiçbir şey yapmayacağını söyledi. Johson, "Araba çalışıyordu, camlar açıktı ve yavrular arka koltuktaydı. Yerde bir vantilatör vardı çünkü arabamda bir priz var. Ben hayvan istismarcısı değilim. Hiçbir hayvana zarar verme gibi kötü bir niyetim yok. 12 köpeğim var. Hayvanlarıma çok iyi bakıyorum" dedi. Ancak polis raporlarıyla onun sözleri birbirini tutmuyor. Yavrular, soruşturma devam ederken Wake County Hayvan Barınağı'nda tutuluyor. Kadın ileri bir tarihte mahkemeye çıkarılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ