Birleşik Krallık'taki bir plajda yürüyüş yapan iki arkadaş; köpeklerinin, nesli tükenmekte olan bir deniz papağanını görmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Sonrasında da aksiyon başladı.

AVCILIK İÇGÜDÜLERİ

Aleks Sle; köpeği Dante ve arkadaşı Alex Farley ile Craster Plajı'nda yürürken Dante'nin avcılık içgüdüleri harekete geçti. Birdenbire durdu ve patisini yukarı kaldırarak "işaretçi" pozunu yaptı. Kıpırdamadı.

KUMDA OTURUYORDU

Aleks, "Dante hareket etmeyi reddetti. Ne gördüğünü anlamadık. Bu bir torba mı? çöp mü? Sonra arkadaşım, 'Sanırım bir kuş' dedi. Daha yakından kontrol etmek için gittim ve kuş kumda oturuyordu" dedi.

NESİLLERİ TÜKENİYOR

Dante'nin keşfi herhangi bir kuş değildi. Deniz papağanıydı. Bir zamanlar Avrupa'da yüksek sayılarda görülen, çocuk kitaplarında sıkça tasvir edilen sevimli hayvanlar, 2015'ten beri kıtada nesli tükenmekte olan türler olarak gösteriliyor. İstilacı türler, kökü balıkçılık uygulamaları, deniz kirliliği ve küresel ısınma, onların türünü tehdtit eden faktörler arasındadır.

KUCAKLARINDA TUTTULAR

Papağanın başının dertte olduğunu fark eden arkadaşlar harekete geçmekte tereddüt etmediler. Blyth Wildlife Rescue adlı kuruluşu aradılar. Ancak beklerken bir sorun vardı. Sahilde çok sayıda köpek bulunuyordu. Dante de onunla ilgili tehlikeli bir merak duyuyordu. Arkadaşlar, kurtarma görevlisi gelene kadar hayvanı kucaklarında tuttu. Durumu iyi...

Muhabir: Eray Erginbaș