Konserve balığın en çekici yönlerinden biri raf ömrüdür. Çünkü konserveleme işlemi, balığın uzun süre yenebilecek kadar güvenli kalmasını sağlar. Ayrıca kamp veya yürüyüş yapanlar için de iyi bir seçenektir. Çünkü, soğutmanız veya pişirmeniz gerekmeyen, taşınabilir bir protein kaynağıdır. Balık tek başına yenebileceği gibi salata, sandviç ve makarna gibi çeşitli yemeklerde de kullanılabilir. 

EN İYİ BEYİN GIDASI

Diyetisyenler konserve balığı birçok nedenden dolayı onaylıyor. B12 ve D vitamini gibi çeşitli vitaminlerin yanı sıra kalsiyum ve selenyum gibi mineraller içerirler. Diyetisyen Rima Kleiner, ister konserve ister taze olsun balığın en iyi beyin gıdası olduğunu söylüyor. Bu özellikle somon, ton balığı ve uskumru gibi omega-3 yağ asitleri sağlayan yağlı balıklar için geçerli.

YÜKSEK ORANDA PROTEİN

Diyetisyen Michelle Routhenstein ise konserve balığın aynı zamanda yüksek kaliteli proteinle dolu olduğunu belirtti. Tipik olarak, konserve balık 100 gramda yaklaşık 20 ila 25 gram protein içerir.

DEZAVANTAJI VAR MI?

Michelle Routhenstein, "Konserve balıklardaki sodyum içeriğine dikkat edin. Özellikle tuzlu su veya soslarla paketlenmiş olanlar... Çünkü çok fazla sodyum, yüksek tansiyona katkıda bulunabilir. Ton balığı gibi bazı balıklar daha düşük sodyum içerebilir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül