Ambalajla kalem gibi yaprak sarma yöntemi… Kimisi “Kanserojen etki eder” kimisi de “İyi pişmez” dedi. İşte detaylar…

Bir grup ev kadının hem sarma sarıp hem sohbetinde ilginç anlar yaşandı. Sarma saran kadınlardan birinin yöntemi sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bir ambalajı kullanarak ince parmak kalınlığında dolmalar sarması ortamda bulunan kadınların çok ilgisini çekti. Gerçektend e tek bir tornadan çıkmış gibi sarmaların hepsi ince ve standart oldu. 

Bu anların sosyal medyada paylaşılması sonrası büyük bir tartışma ortaya çıktı. Kimi yöntemin sağlıksız olduğunu iddia etti, kimi savundu. Kimi ince parmak sarmanın içeriğini sertleştirdiğini ve tadının güzel olmadığını anlatmaya çalıştı, kimi itiraz etti. 

İŞTE BAZI YORUMLAR:

-Bu yöntemle yarım saatte incecik 1 tencere sarmayı yapmanız garanti. Arkadaşlarınızda gönderin onlarda faydalansın.

- Çok sıkı olunca tadı güzel olmuyor ki.. pişerken içindeki pirinç hacimlenecek sonuçta biraz hava kalması lazım daha lezzetli oluyor 

-Denemeyin arkadaşlar, duman gelmiyor.

-Bununla ugraşacagıma bunu yapana bununla bitane sarana kadar ben 6 7 tane falza yaparım

-ütfen videoyu görüp özenip böyle sarmayın ince sarmaların tadı güzel olmuyo ki içi güzel pişmiyo bide biraz daha kalın sarmayı yemek incecik sarmayı yemekten daha güzel daha çok keyif veriyor

-Bende öyle sarıyorum hayatta elle saramam

-Affınıza sığınaraktan bunları yazıyorum Bırakın bu işleri hanımlar ablalar bacılar yaprağı ince sarmışın yok kalın sarmışsın önemi yok en önemli şey elinin lezzetidir Sen istersen İnce sar istersen kalın elinin lezzeti yoksa hiç önemi yok 

-Arkadaşlar ben denedim yanlız sardığım poşetin plastik olmasına ve yaprağı sararken hafif bir şekilde az bastırarak anında çekersek pilav içi yaprakların arasına daha iyi kombine oluyor.

-Videoyu çeken ablanın pazarlama kabiliyeti çok güzel.

-Benim kardeşim kayserili yıllardır böyle sarıyor

-Plastikte yapmamak lazım mikroplastik

-Elim ile sarmak daha cazip geldi bunu denedim cok yorucu hahaha

Kaynak: HABER MERKEZİ