Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu, Köfteci Yusuf’a ait numunelerde domuz eti bulunduğu ortaya çıktı. İki ayrı raporda da alınan numunelerde “tırnaklı-kanatlı” örneğine rastlanmadığı ancak domuz etinin bulunduğu tespit edildi. Skandalın ortaya çıkmasıyla aralarında Sedat Peker'in de yer aldığı 19 sanığın yargılandığı "Köfteci Yusuf" davası, yeniden gündem oldu.

Kofteci Yusuf Davasi Goruldu Dostluk Bitti Kendini Kolla 883240 5

O DAVA YENİDEN GÜNDEM OLDU

Afyonkarahisar'da bulunan et entegre tesisinin, 2017 yılında satışa çıkarıldığı ve bu tesisin, aracılar aracılığıyla Bursa merkezli restoran zinciri "Köfteci Yusuf"un sahibi Yusuf Akkaş'a 20 milyon liraya satılması için görüşmelerin yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

SEDAT PEKER İLE BAĞLANTILARI VAR

Ancak, satış sürecinin uzaması nedeniyle Akkaş'ın tehdit edildiği ve bu durumun ardından şikayette bulunarak soruşturma açılmasını sağladığı iddia edildi. 6 Temmuz 2020'de, suç örgütü kurma suçlamasıyla gözaltına alınan 19 şüpheliden 9'u tutuklandı; ancak dava sürecinde tutuklu sanıklar serbest bırakıldı. Sanıkların, ünlü mafya lideri Sedat Peker ile bağlantılı oldukları da öne sürüldü.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY