Nijerya Göçmenlik Dairesi, sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan bir videoda, havaalanında kocasının pasaportunu yırttığı görülen kadını sorguya çağırdı. Videoda, Favour Igiebor adlı kadının, Nijerya pasaportunun parçaları yerde dururken kocasına bağırdığı görülüyor.

'BEN YIRTTIM' DİYE BAĞIRDI

Avrupa'dan eşi ve çocuklarıyla birlikte dönen kadının, eşiyle tartıştıktan sonra "Ben yırttım" diye bağırdığı duyuluyor. Yetkililer konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

KENDİSİNİ TESPİT ETTİK

Açıklamada, "Olayla ilgili kişinin Bayan Favour Igiebor olduğu tespit edildi" denildi. Ülkenin pasaportunu imha etmenin suç olduğu ve bir yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabileceği belirtildi.

AVRUPA'DA YIRTACAKTIM!

Video viral hale gelip çok sayıda yorum aldıktan sonra, Bayan Igiebor kendi videosunu yayınladı. Ayrıntılara girmedi ancak acı çektiğini söyledi. Igiebor, "Ne olduğunu sormalısınız. Sadece eyleme bakmayın. Benim nedenlerim var. Birçok ailevi sorun yaşadım. Çok acı çektim" dedi. Suçlanan kadın, pasaportu Avrupa'da yırtmayı düşündüğünü ancak bunun kocasına ekstra sorun çıkaracağı için vazgeçtiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ