Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında hafta başında yapılan kabine toplantısında, depremzede KOBİ'lere yönelik destek paketinin devreye alınması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda, işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında değişen tutarlarda faizsiz kredi sağlanması kararlaştırıldı. Dünya Bankası finansmanının da kullanılacağı program kapsamında destek az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacak. İşletmenin bulunduğu il, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre artacak. Sıfır faizli desteğin ilk 2 yılı geri ödemesiz olacak, üçüncü yılda 3 eşit taksitte geri ödeme tamamlanacak.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sağlanacak bu desteklerin önemine dikkati çekti. Üyelerinin yaşanan felaket sonrası toparlanabilmek adına çaba gösterdiklerini belirten Sadıkoğlu, bu noktada en büyük beklentinin finansmana erişimde kolaylık sağlanması olduğunu bildirdi.

Taleplerini gerek bakanlara doğrudan gerekse basın yoluyla dile getirdiklerini anımsatan Sadıkoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan faizsiz kredi paketinin toparlanma sürecindeki üyelerimiz için ciddi bir kaynak ve destek olacağını düşünüyoruz. Deprem sadece fiziki hasar alan firmaları değil, tüm üyelerimizi doğrudan veya dolaylı yoldan etkiledi. Bizler desteklerin ayrım gözetilmeksizin yapılması konusundaki talebimizi bakanlarımıza iletmiştik. Nitekim açıklanan destek paketinden hasarsız firmaların da yararlanabileceği ifade edildi. Bu yöndeki talebimizin de olumlu karşılanmasından memnuniyet duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum."

"YARALARIMIZI SARMAK İÇİN ÖNEMLİ"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu da bölgedeki işletmelerin güçlendirilmesi yolunda sağlanan desteklerin önemli olduğunu dile getirdi. Buluntu, "KOBİ'ler için 750 bin liraya kadar Dünya Bankası finansmanlı destek yaralarımızı sarmak için memnuniyet vericidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA