Amerikan Kızılhaçı, 1 Temmuz'dan bu yana ülke çapındaki kan tedarikinin yüzde 25'ten fazla azalmasının ardından acil kan sıkıntısıyla karşı karşıya... Örgüt; aşırı sıcaklıkların geçen ay Kızılhaç'ın kan topladığı hemen hemen her eyalette yaklaşık 100 kan bağışını etkilediğini söyledi.

ETKİNLİKLER İPTAL

Hava durumu, etkinliklere katılımı etkiledi. Veya organizatörleri, etkinlikleri iptal etmeye zorladı. Yaz aylarında seyahat ve diğer mevsimsel faaliyetler nedeniyle kan bağışları genellikle yavaşlıyor.

İNANILMAZ BİR AÇIK

Ancak Kızılhaç, aşırı sıcakların bu zorluğu daha da artırdığını ve Temmuz ayında 19.000'den fazla kan bağışı açığına neden olduğunu söyledi. Kuruluşa göre bunun sonucunda hastanelere gönderilen kan, toplananların sayısını geçti.

ÖZELLİKLE 0 GRUBU

Kızılhaç, her tür kan bağışçısına, özellikle 0 kan grubuna sahip olanlara acilen ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Red Cross Michigan Bölgesi tıbbi direktörü Doktor Barry Siegfried yaptığı açıklamada, "0 grubu, kazalarda ve diğer travmalarda yaralananlarla acil bakım alan kişiler için özellikle önemlidir" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ