Sıla Türkoğlu, Show TV'nin reyting rekorları kıran dizisi Kızılcık Şerbeti'nin kadrosunda başrol olarak bulunuyor. Güzel oyuncu, bu dizide Doğa Korkmaz karakterine hayat veriyor. Dizinin sert karakteri Kıvılcım Arslan'ın kızı olan Doğa Korkmaz, annesi gibi idealist ve çalışkan bir karakter olarak dikkat çekmektedir. Kızılcık Şerbeti Doğa kimdir?, Sıla Türkoğlu kimdir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor.

SILA TÜRKOĞLU KİMDİR?

Sıla Türkoğlu, 18 Nisan 1999 yılında İzmir'in ilçesi Bornova'da dünyaya geldi. Gençlik yılları İzmir'de geçen güzel oyuncu, İzmir'de Bornova Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi mezunudur. Ancak lise yıllarında oyunculuk eğitimi almaya başlayan Sıla Türkoğlu, henüz lise öğrencisiyken dizi sektörüyle tanışmıştır. 

Televizyon dünyasında ilk yer aldığı rolü ise Ağlama Anne dizisiyle oldu. 2018 yılında yayınlanan bu diziye konuk oyuncu olarak katılan Sıla Türkoğlu, Alev karakterini canlandırdı. Daha sonra ise daha çok yer aldığı ve yardımcı oyuncu olarak kadrosunda bulunduğu Yemin dizisine katıldı. Dizinin 2019-2020 sezonunda yer alan Sıla Türkoğlu, Suna Tarhun karakterine hayat verdi. Yemin dizisinden ayrıldıktan sonra ise artık bir başrol oyuncusu olarak görülmeye başlandı. 2 sene boyunca Emanet dizisinde Seher Kırımlı karakteriyle sevenlerinin karşısına çıktı. Bu dizide başrol oldu. Son olarak ise Show TV'nin çok konuşulan dizisi Kızılcık Şerbeti'nde Doğa Korkmaz karakterini canlandırdı. Kadroda başrol oyuncusu olarak yer aldı.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Sıla Türkoğlu'nun oyunculuk kariyeri dışında merak edilen özellikleri de bulunuyor. İzmirli olan Sıla Türkoğlu, Nisan ayında doğmuştur. Bu nedenle de Koç burcudur. Bunun yanında fiziksel özellikleri de merak edilen oyuncunun boyu 1.68'dir. Kilosu ise 55'dir.

SILA TÜRKOĞLU'NUN OYNADIĞI DİZİLER

Genç oyuncu Sıla Türkoğlu, bugüne kadar 5 projede yer aldı. Bunlardan dördü televizyonda yayınlandı. Ayrıca internet projesi olan Sadece Arkadaşız'da konuk oyuncu olarak bulundu.

İşte Sıla Türkoğlu'nun oynadığı diziler:

Ağlama Anne (Alev)

Yemin (Suna Tarhun)

Emanet (Seher Kırımlı)

Kızılcık Şerbeti (Doğa Korkmaz)

Sadece Arkadaşız (Konuk oyuncu)

KIZILCIK ŞERBETİ DOĞA KİMDİR?

Doğa Korkmaz, Kıvılcım Arslan'ın büyük kızıdır. Annesi gibi idealist ve çalışkan olan Doğa, annesinden herkes gibi çekinenlerden biridir. Ancak annesinin müdür olduğu okuldan birincilikle mezun olmuş ve dişçilik fakültesini kazanmıştır. Annesine karşı çıktığı tek durum ise aşkı olmuştur. Normalde annesinin sözünden çıkmayan Doğa, Fatih'e karşı çıkan annesini dinlemeden onunla evlenmiştir.

Editör: Orhan Duman