Daha önce Gönül İşleri, Vatanım Sensin, Kulüp, Atatürk gibi dizilerin senaryolarına imza atan, şu sıralar Kızıl Goncalar dizisiyle adından söz ettiren Necati Şahin Oksijen'e konuştu. Pazartesi akşamı yeni sezonu açacak olan Kızıl Goncalar’la iddiasını konuşturan senariste en sevdiği diziler soruldu. 

DİZİLERİ SIRALADI

Necati Şahin; 'Hiç kaçırmadan izlediğim dizi Süper Baba’dır. Bugünkü dizilerle karşılaştırdığımızda ne söyler, neden iyidir diye düşündüğümde şunu farkediyorum: en ufak karakterin bile hikayede bir yeri var. O zaten Yavuz Turgul’un bütün tasarımlarında vardır, hiçbir zaman boşa basmaz Yavuz Turgul. Mesela Alacakaranlık da çok iyi bir diziydi. Çok cesur ve rahattı.

0X0 1708002854896

'SÜPER BABA GİBİ ETKİ BIRAKTI'

Ama teknik olarak Türkiye’nin yazılmış en iyi işi, Kurtlar Vadisi’nin o meşhur ilk 96 bölümüdür. Yarattığı bütün karakterler, Laz Ziya, Baron’un ailesi, uyuşturucu üreten adam, onun sapık oğlu, vesaire, bir dizide her şey mi çalışır birader? Yabancılarda sevdiğim çok fazla var. Mesela True Detective’in ilk sezonunu geçemiyorum. Kaç kere izledim bilmiyorum, şimdi açsam sekiz bölüm izlerim. Benim üzerimde Süper Baba gibi etki bırakmış, yıllar içinde izleye izleye büyüdüğüm dizi de Six Feet Under’dır.' dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY