Isınan dünya ve ormansızlaşma Brezilya'da korkunç bir kuraklık durumuna yol açtı. Latin Amerika'nın en büyük ülkesi, tarihindeki en yoğun ve yaygın kuraklığı yaşıyor. Kayıtlardaki en kötü kuraklık, Amazon yağmur ormanlarındaki yangınları da körükledi.

%3.901 ARTIŞ!

Greenpeace; Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nün raporuna göre; dünyanın en büyük tropikal sulak alanını kapsayan bir bölge olan Pantanal'da ağustos ayında 2023'e kıyasla yangınlarda %3.901'lik bir artış yaşandığını belirtti.

AŞIRI ISINMA

Amazon'daki yangınlar sadece bu bölgeyi değil, bütün dünyayı etkileyecek. Aynı zamanda diğer kıtalardaki durum da çok kötü. Birkaç faktör kuraklığa neden olabilirken, çalışmalar dünyamız ısındıkça kuraklıkların daha sık, daha uzun ve daha yoğun hale geldiğini gösterdi. Dünya genelindeki orman yangınları aşırı ısınan gezegenden etkileniyor.

YANGIN MEVSİMLERİ

Havalar ısındıkça, orman yangını mevsimleri daha uzun ve daha yoğun hale gelmektedir. Bu sebeple bilim insanları, gerekli önlemlerin kısa sürede alınmasını istedi. Aksi halde insanlık için kıyamet gününün çok yakında geleceğini ifade ettiler.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül