Sosyal medyadan bebek ismi aradı, aradığına pişman oldu Sosyal medyadan bebek ismi aradı, aradığına pişman oldu

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan yeni bir araştırma; yaşanan olaylar veya geçmişin hatırlanmasıyla tetiklenen kısa bir öfke döneminin, damar fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyebileceğini ortaya çıkardı.

Bunun da potansiyel olarak kalp hastalığı ve felç riskini artırabileceği bulundu. Öfke, olaydan sonraki 40 dakikaya kadar kan damarlarının genişlemesini bozarken, kaygı ve üzüntü aynı etkiyi yaratmadı. Yani sinirlerinize hakim olmanız, sadece ruh değil, beden sağlığınız açısından da önemli...

BİR UZMANDAN YARDIM ALIN

Eğer öfkeli bir yapıya sahipseniz, en iyi çözüm olarak bir psikoloğa gitmeniz tavsiye ediyor. Sonrasında duruma göre; bir tedavi programı planlanabiliyor. İlaç veya sadece terapi yoluyla bu durumu hafifletebilir veya tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Kişisel olarak alabileceğiniz bazı önlemler ise şunlar: Kendi öfkenizi ve seyrini tanıyın. Öfkeliyken ortamı bir süre terk edin. Yorum yapmadan önce karşınızdakine sorular sorun. Hiçbir şekilde işin içinden çıkamıyorsanız konuşmayı başka bir zamana erteleyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ