Almanya'da iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti'nin genel merkezi kıpkırmızıydı. Polis sözcüsünün aktardığına göre; Berlin'deki binanın dışına Hamas yanlısı sloganlar yazıldı ve semboller çizildi. Emniyet güçleri, siyasi amaçla gerçekleştirildiği düşünülen eylemle ilgili soruşturma başlattı.

GÜVENLİĞİNİZ ÖNEMLİ

SPD'li Şansölye Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Netanyahu'yla yaptığı bir telefon görüşmesinde, İsrail'in güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu söylemişti.

Berlin'deki SPD parti genel merkezinin kırmızı boyayla atmosferi hali. Paul Zinken/dpa

TAM TERSİNİ SAVUNUYOR

Almanca yayınlanan Yahudi haftalık dergisi Jüdische Allgemeine'e konuşan SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, "Bu sembolleri kullananlar; Filistinli sivillerin korunması ve kendi kaderini tayin hakkını savunmuyor, tam tersini savunuyor" dedi.

İSRAİL YANLISI ÇİZGİ

Polis, ilk başta olayı iklim aktivistlerine yükledi ancak daha sonra bu iddiasını geri çekti. Almanya'da SPD liderliğindeki merkez sol koalisyon hükümeti, muhafazakar muhalefetle birlikte mevcut çatışmada İsrail yanlısı bir çizgiye yöneldi. Scholz, İsrail'e geniş desteğini açıkça ortaya koyarken, Gazze Şeridi'nde ateşkesi de destekliyor.

Muhabir: Tamer Ayeri