New York Troy'da bir polis memuru, kırmızı ışık yanıyorken saatte 148 kilometre hızla geçmişti. Polis arabasıyla yerel bir pizza dağıtımcısının sedanına çarpması ve adamın ölmesinin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçti.

İŞTEN ÇIKARILDI

New York Troy'da yetkililer; Sabeeh Alalkawi'nin ailesine haksız ölüme sebebiyet verme davasını çözmek için 5.77 milyon dolar ödeyeceklerini belirtti. Ayrıca memur Justin Byrnes'ı da işten çıkaracaklarını duyurdular. Eyalet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma; Byrnes'ın kazayla ilgili olarak cezai suçlamalarla karşı karşıya kalıp kalmayacağını belirleyecek.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Troy Kent Konseyi, anlaşmayı onayladı. Belediye Başkanı Carmella Mantello bir açıklamada, "Bu trajik olayda bir çözüme ulaşabildiğimiz için minnettarım. Alalkawi Ailesi'ne ve olaydan etkilenenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

SINIRIN 3 KATI!

Alalkawi, öldürüldüğü 22 Şubat 2023 gecesi geç saatlere kadar pizza dağıtıyordu. İkiz bebekleri vardı. Memur Byrnes, bir aile içi şiddet ihbarına doğru hızla gidiyordu. New York Eyalet Polisi'nin raporuna göre; memur kazadan saniyeler önce belirlenen hız sınırının neredeyse üç katına ulaştı. Kırmızı ışığı da ciddiye almadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ