Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi, Güney Kore'yi, insansız hava araçlarının sorumluluğunu kasıtlı olarak üstlenmekten kaçınmakla suçladı. Bu durum devam ederse korkunç bir felaket yaşanacağı konusunda uyardı.

ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR

Kim Yo Jong'un açıklaması, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın, Pyongyang semalarında Kuzey Kore karşıtı propaganda bildirileri atan Güney Kore yapımı insansız hava araçlarının tespit edildiğini iddia etmesinden sonra geldi.

UYARI OLMAKSIZIN

Bakanlık, Kuzey Kore güçlerinin Güney Kore ordusunu yok edebilecek her türlü saldırı aracını hazırlayacağını belirtti. Ayrıca Güney Kore insansız hava araçlarının kendi topraklarında tekrar tespit edilmesi halinde uyarıda bulunmadan yanıt vereceklerini söylediler.

UMARIM OLMAZ

Güney Kore Savunma Bakanı ilk başta suçlamayı reddetti. Ancak Güney Kore ordusu daha sonra yanıtını değiştirerek, Kuzey'in iddialarının doğru olup olmadığını teyit edemeyeceklerini söyledi. Kim Yo Jong, "Güney Kore'ye ait bir İHA, başkentimizin semalarında bir kez daha keşfedildiği anda, korkunç bir felaket kesinlikle gerçekleşecektir. Kişisel olarak bunun olmamasını umuyorum" dedi.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül