Kim Milyoner Olmak İster'in dün ekrana gelen bölümünde 21 yaşındaki yarışmacı haat hikayesiyle sosyal medyada gündem oldu. Oktay Kaynarca'nın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Ceren Koç geçirdiği rahatsızlıktan dolayı eğitiminin aksadığını anlattı. Böbreklerinin yüzde 80'ini kaybettiğini öğrenen yarışmacı, babasıyla, hastanede yattığı süreçte ve 20 yaşındayken tanıştığını belirtti.

640Xauto 6 M2Ia.png

Koç'un "Organ nakli bekliyorum. Şu an diyaliz sürecindeyim. Nakil olacaktım aslında, imkanım vardı ama ameliyat günü nakilim iptal oldu." diyerek kendisin böbreğini vermeyi kabul eden babasının son gün vazgeçtiğini söyledi. 

640Xauto 3 Apzl.png

Hastalığını çok sonra öğrendiğini belirten yarışmacı, "Hastalığımı çok sonra öğrendim. Okullar açılmadan yüksek tansiyon ve yüksek baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Birden böbreklerimin yüzde 80’nini kaybettiğimi öğrendim. Hemen bir hastaneye yatış, ilaçlar, ameliyatlar… Böyle bir serüven başladı. O süreçte annem tek başına çaresiz kaldığı için birinin yardımına ihtiyacı vardı. Kendisi onunla iletişime geçmiş bizi yalnız bırakmaması için... Hiç görmemiştim. Görüşmüyorduk. Kendisinin başka bir ailesi var. Görüşmeyi hiçbir zaman zaten kendisi de istememişti." dedi. 

Koç, hastalık sürecinde annesinin, hastalığı hakkında babasını bilgilendirmesi üzerine, babasının kendisinin böbrek nakli için uyumlu olup olmadığı hakkında test yaptırdığını ve böbreğini vermekte razı olduğunu anlattı.

S F5F37137E9B27Cc1152438F34A14Ef Rayy.png

Koç daha sonra "Böbreğini vermekten son anda vazgeçti. Vermeyeceğini kabullendikten sonra ben kendim için asla üzülmedim" dedi. Böbreği uyumlu olan babasının, nakil günü vazgeçtiğini öğrendiğini ve nakil için üzülmediğini belirten Koç, "Annemin doku uyumu olmadı, kan uyuşmazlığı oldu. O yüzden annemin çaresiz kalmasına daha çok üzüldüm. Kendim için üzülmedim. Her şeye rağmen hayat çok güzel. En azından diyaliz gibi bir imkan var..." sözleriyle herkesi duygulandırdı. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY