NYC Health+Hospitals Metropolitan'dan Doktor Rajnish Jaiswal, su içmenin daha tok hissetmenize ve dolayısıyla daha az kalori tüketmenize yardımcı olabileceğini söyledi. Uygun sıvı alımı ayrıca fiziksel aktiviteden sonra daha hızlı toparlanmayı sağlar ve metabolizmayı hızlandırır.

HER DERDE DEVA

Kilo vermenin yanı sıra, su içmek cildinizi iyileştirmeye, eklem ağrısını önlemeye ve hatta bilişsel işlevi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Önerilen günlük su alımı, ne kadar egzersiz yaptığınız gibi yaşam tarzı faktörlerine göre kişiden kişiye değişir.

ERKEK VE KADIN FARKI

Erkekler genellikle günde yaklaşık 3.7 litre, kadınlar ise günde yaklaşık 2.7 litre su tüketmelidir. Kalp atış hızınızı artıran tempolu yürüyüş de yağ kaybı için harika olabilecek kolay ve erişilebilir bir fiziksel aktivitedir.

KORUMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Ek olarak, birçok diyetisyen protein açısından zengin bir diyet yapmanın kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabileceğini söylüyor. Bunun nedeni, proteinin yağ ve karbonhidrat gibi diğer bileşenlerden daha doyurucu olmasıdır. Ayrıca daha fazlasını yemenin kilo kaybı için gerekli olan kalori açığını korumayı kolaylaştırmasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ