Kilo kaybını desteklemek için sağlıklı yağları menülerinize dahil etmeniz gerekiyor. Avokado, fındık ve zeytinyağı gibi doymamış yağ kaynaklarını tercih edin. Bu yağlar kalp açısından sağlıklıdır ve dengeli bir beslenme düzeni için mükemmel bir seçim olabilir. Badem, ceviz, chia tohumu ve keten tohumu mükemmel sağlıklı yağ kaynaklarıdır. Öğün aralarında açlığınızı gidermek için bir avuç kuruyemiş atıştırabilirsiniz. Balıklar da mutlaka tüketilmesi gereken besinler kategorisinde...
NE ÇOK NE DE AZ
Diyetinize somon, uskumru veya sardalya gibi yağlı balıkları ekleyin. Bu balıklar, beyin sağlığına, kalp sağlığına, cilt sağlığına ve çok daha fazlasına fayda sağlayabilen omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Diyetisyen Erika Barrera, kilo vermek için yarım tabak fazla nişastalı olmayan sebzeler, çeyrek tabak yağsız protein ve çeyrek tabak karbonhidrat içeren besinleri tüketmeyi tavsiye ediyor. Bu tabaklama yöntemi, vücut için gerekli tüm besinleri sağlarken, bir besin grubundan ne çok fazla ne de çok az yemenizi sağlayacak.