Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen "Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi" panelinde, salondan gelen "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları eşliğinde karşılandı. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisi hakkındaki eleştirilerini sert bir dille yanıtladı.

Özgür Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ile bayramlaşmadığını, Anıtkabir'de el sıkışmadığını ve camide göz göze gelmediğini belirten sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Sizlerin konuşabilmesi için, halkımıza 'sürtük çapulcu' dediği için, partime ve kendinden olmayan seçmene 'terörist' dediği için, vatandaşlarımızı üç kuruşa sattığı için, Gezide hayatını kaybedenler için, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için, gazeteciler, öğrenciler ve akademisyenlerin hakkını savunmak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım."

Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için, Türkiye'yi sığınmacı deposuna çevirdiği için, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahte videolar hazırladığı için elini sıkmayacağım. Biz, sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz. Demokrasi lütufla verilmez; dünyanın hiçbir ülkesinde böyle verilmez. Demokrasi, kararlı mücadele ile elde edilir. Hapislerden ve tutuklamalardan korkmayacağız, varsa Türkiye, korkumuz yok."

Editör: Funda Işık