AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Hukuk dışı vatanseverlik olmaz her darbe ihanettir. Her darbe büyük kötülüklere neden olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kendisine kanunların verdiği yetkiyi kullanarak o gün darbeye karşı çok önemli tedbirler aldı.

'KILIÇDAROĞLU DEMOKRAT OLMADIĞINI GÖSTERİYOR'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu darbeyi kınarken, 20 Temmuz darbesi kavramından söz ediyor. Kılıçdaorğlu seçim sonuçlarına dönük olarak kabul etmeme şeklinde tavrını sürdürmeye çalışıyor. Kanunlar, anayasa içinde tedbir almışsınız ama bu CHP genel başkanının hoşuna gitmiyor. Terör örgütünün gücünü kırmaya, karşı koyulan tedbirlerini sivil darbe olarak ifade ediyor.

Sivil siyaseti aşağılamak için bir takım argümanlar üretilmişti. Maalesef kirli bir çizgi var. Darbecilerin sivil siyaseti aşağılamak için kullandığı argümanları, CHP genel başkanı tarafından kullanılmaya çalışılıyor. Lafın nereye gittiğini bilmeden cumhuriyet karşıtı açıklama yapıyor. Gayrimeşru olduğunu söylememize rağmen 'Böyle konuşmalar yapacağız' diyenler var. İlk defa bu derece darbecilerin kullandığı argümanların alenen kullanıldığı görülüyor. Bunun kaydını bir kez daha düşmüş olalım. Seçim millet iradesiyle tecelli etti.

TAHIL KORİDORUNDA SON DURUM?

Tahıl koridorunda BM çatısı altında Rusya ve Ukrayna ile süreç yürütülmeli. Tahıl Afrika için çok önemli.

G 20 ZİRVESİ

Cumhurbaşkanımızın da kuvvetli şekilde desteklediği Afrika Birliği'nin de dahil edilmesidir. Önemli bir gelişmedir. Türkiye G 20'de takdir gördü.

Kutsal kitaplara dönük saldırılar dünyada bir faşist dalga halini almıştır. Düşünce hürriyeti adı altında din ve inanç hürriyeti ayaklar altına alınıyor. Biz duruşumuzu net şekilde ortaya koyuyoruz. G 20 bildirgesinde kutsal kitaplara saldırıların kınanmasını da önemli buluyoruz.

Sayın Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği Sıfır Atık girişimlerinin de gündeme gelmesi önemlidir.

'VİZE SERBESTİSİ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'

Seçim sonrası AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığı gelişmelerle karşı karşıyayız. Vize serbesti ve gümrük birliği öne çıkmaktadır. AB ile değişik modeller hakkında çalışılıyor. 2016'da gümrük birliğinin güncellenmesine dair Avrupa Komisyonu başlatılmasını talep etti. Dünya istikrarsızlaşırken, Türkiye AB ilişkilerinin istikrarlı yapıya kavuşması kıymetli olacaktır.

Deprem bölgesi sürekli gündemimizde. Adıyaman'da 4 noktada dönüşüm projesi temelleri atıldı. 2 Eylül'de Hatay'da 600 dükkanın temeli atılmıştır. Şehir merkezlerinin inşası bakanlığımız tarafından başlatılmış oldu. Bölgedeki hayat normale dönene kadar çalışma sürecek.

KARABAĞ'DAKİ SÖZDE SEÇİME TEPKİ

Karabağ'daki sözde seçimin hiçbir meşruiyeti yoktur.

Kaynak: AA