Mentawai Adaları Afet Yönetim Ajansı'nın geçici başkanı Lahmudin Siregar, 36 yaşındaki Giulia Manfrini'nin göğsüne bir kılıç balığının saldırması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayvanın beklenmedik bir şekilde Manfrini'ye doğru yöneldiği ve göğsünü deldiği aktarıldı.

ÇABALARA RAĞMEN

Cenazesi memleketi İtalya'ya götürülecek. Giulia, Endonezya'nın ücra bir yerinde sörf yapıyordu. Olay sonrasında sevgilisi, yerel tatil köyü personeli ve doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

DALGAYI BEKLERKEN

Hidden Bay Resort Mentawais'in sahiplerinden Alexandre Ribas, olaya tanık olduğunu ve Manfrini'nin yüksek bir dalga beklerken hayvanın göğsüne saldırdığını kaydetti. Diğer sörfçüler yardım etmek için yanına gitti. Onu güçlükle plaja çıkardılar. Ama kurtarma çalışmaları ne yazık ki işe yaramadı. Manfrini, hayatını kaybettiğinde Hidden Bay Resort Mentawais'te kalıyordu.

YAPACAK BİR ŞEY YOKTU

Tatil köyü, misafirlerin güvenliğini önemsediklerini ve şirketin teknelerinde güvenlik malzemeleri ile temel ilk yardım prosedürlerinin hazır bulunduğunu paylaştı. Ancak, "Ne yazık ki bu durumda yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu" açıklamasını yaptı.

Muhabir: Öznur Demirbey