Keneler çimenli, çalılık veya ormanlık alanlarda yaşar. Ayrıca hayvanlar üzerinde yaşadıkları da biliniyor. Bu da insanların dışarıda köpek gezdirirken, kamp yaparken, bahçeyle uğraşırken veya avlanırken onlarla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Uzmanlar, "Birçok insan kendi bahçesinde veya mahallesinde keneye yakalanıyor" dedi.

Atılacak ilk adım, onların nerede yaşadığını bilmektir. Ayrıca kullanabileceğiniz bazı ilaçlar da mevcut. Ancak bunları kesinlikle cildinize uygulamamalısınız. Giysileriniz üzerine az miktarda sürebileceğiniz ilaçlar konusunda mutlaka bir uzmandan bilgi alın. Kendi başınıza böyle bir adım atmayın.

BİR AYNA KULLANIN

Yüksek otlar ve yaprak döküntülerinin bulunduğu ağaçlık ve çalılık alanlardan kaçınmanız şart. Açık havadaysanız patikaların ortasından yürümeniz tavsiye ediliyor. Kene kaynaklı hastalıkları önlemenin diğer yolları kıyafetlerinizi ve vücudunuzu kontrol etmek, içeriye girdikten sonraki iki saat içinde duş almaktır.

İlker Kaleli kıspeti giydi, meydana çıktı: Yağlı güreşte de iddialı! İlker Kaleli kıspeti giydi, meydana çıktı: Yağlı güreşte de iddialı!

Kene istilasına uğramış bir bölgedeyseniz vücudunuzun tüm kısımlarını kontrol etmek için bir ayna kullanabilirsiniz. Bu hayvanlar genellikle kolların altı, kulak içi-çevresi, göbek deliğinin içi, dizlerin arkası, saç içi-çevresi, bacakların arkası ve bel çevresi bölgelerini seviyor!

Kaynak: HABER MERKEZİ