Kendall Jenner, Capri Adası'nın kıyı şeridinden uzakta demir atmak zorunda kalabilecek birkaç ünlüden sadece biri... Yatlar her yaz Capri'nin berrak koylarına ve ışıltılı sularına çok fazla yanaşıyor. İtalyan adasının belediye başkanının geçen hafta ortaya koyduğu plana göre; yakında işler tamamen değişecek...

YOLLARI KAPATILACAK

Ünlü yerleri dolduran turist akınlarından bıkan Belediye Başkanı Franco Cerrotta, adanın etrafında 40 şamandıradan oluşan bir bariyer yerleştirilmesini sağlayacak. Beyonce, Leonardo di Caprio ve Kendall Jenner gibi ünlü ziyaretçiler, sınırın dışında demir atmak zorunda kalacak. Günlük gezginleri taşıyan tur operatörlerinin yolları ise kapatılacak.

KİMSENİN HAKKI YOK

Cerrotta, "Kimsenin çevreye veya yüzme alanlarındaki çocuklara zarar verme riskine girme hakkı yok. Çok fazla trafik var ve tekneler çok hızlı gidiyor. Kaba davranışları durdurmalı ve denizi savunmalıyız" açıklamasında bulundu.

TOPLAM NÜFUSU GEÇİYOR

Capri sürekli turistlerin akınına uğruyor. Ancak yaz aylarında sayıları toplam nüfusu geçiyor. Yaz tatili sezonunda tekne operatörleri, ziyaretçileri adanın etrafında manzaralı turlara çıkarmak için saatte 100 euro kadar ücret alıyor. Şamandıraların işlerini aksatacağını ve turistleri uzaklaştıracağını iddia ediyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ