Kenan Işık için ilk tören, dün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı. Törene, siyasetten sanat dünyasına pek çok isim katıldı. Işık’ın cenazesi, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde bugün kılınan öğle namazını müteakip, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. Buradaki törene de sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti - Son Dakika Haberleri

Kenan Işık kimdir?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947'de Malatya'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne girdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972'de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı.

Bir dönem gazetecilik de yapan Kenan Işık, "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programıyla seyircilerin beğenisini kazandı. Işık, 10 yıl önce fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarpması sonucu beyin kanaması geçirmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ