Fatih Harbiye dizisindeki arkadaşlıkları zamanla aşka dönüşen ve 2016 yılında evlenene Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu'nun sık sık boşanacakları iddia edilirken geçen günlerde çiftten bebek haberi gelmişti. Öte yandan sık sık tarikat haberleriyle de gündeme gelen Kadir Doğulu uzun zamandır abisi Kemal Doğulu ile de görüşmüyor. Kardeşiyle ilgili açıklamalaraıyla adından söz ettiren Kemal Doğulu son olarak Bir Hülya Avşar Sohbeti'ne konuk oldu. 

'CÜBBELİLERDEN DEĞİL...'

Kemal Doğulu, yıllardır küs olduğu kardeşinin üye olduğu 'tarikat' hakkında konuştu. Kemal Doğulu, Avşar'ın 'Senin kardeşinin tarikatlarla bir bağlantısı mı var?' sorusuna 'Artık kendisi de açık açık söylediği için rahat söylüyorum, evet Bektaşi Kadir...' yanıtını verdi ve 'Bektaşi aslında tarikatlar karşıtı bir tarikat. Bu bildiğiniz cübbelilerden değil, bunların kendi seremonileri var. Bilim, irfan, güzel olsun her şey kafasında insanlar...' dedi.

3Dw T C U1O3K O1 Jn K E Dvs O Q

'YOBAZLARA KARŞI BİR TARİKAT'

'Kadir neden böyle bir ihtiyaç hissetti peki?' sorusunu cevaplayan Doğulu; 'Tarikat bilmem neydi beni çok çekmeye çalıştılar ama benlik bir şey değil, kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz. O yüzden tarikat lafını duyunca tüylerim ürperiyor yani. O da bu boşluğu onunla dolduruyor sanırım, yani çünkü bu tüyler ürperten cinsten bir tarikat değil. Bir açıp okurlarsa sevinirim, en kaba tabiriyle tarikat karşıtı tarikat bu. Yozlara yobazlara karşı bir tarikat.' ifadelerini kullandı. 

'KARISI SEVGİYİ GIRTLAĞINA KADAR VERİYOR'

Tarikatta neler öğrettiklerini anlatan ünlü isim; 'Bilim. Çünkü öbürlerinde yok, bilim var, ilim var, şarkı var, şiir var, kitap var. Rakı var! Onların seremonileri çok keyifli yani öyle hu uhuu falan takılmıyorlar. Tarikat denildiğinde akıllara bu geliyor çünkü. Öyle bir şey değil. Şahane evlerinde oturuyorlar, toplanıyorlar falan filan.' dedi. Kardeşinin arayışı için de Neslihan Atagül'den bahsederek  'Sevgiyi gırtlağına kadar veriyor karısı. İçinde bir boşluk oldu. Şan oldu şöhret oldu para oldu ve bir şey eksik dedi herhalde. Başlarındaki adam da gayet modern, Avrupalı gibi gözüken bir adam' açıklamasında bulundu.

Kaynak: DEMET SAROVA