Kurabiye veya kek hamuru ne kadar lezzetli olursa olsun tipik olarak içerdiği çiğ yumurta ve un nedeniyle gıda kaynaklı hastalıklar hakkında birçok uyarıyı da beraberinde getirir. Un ve çiğ yumurta, salmonella bakterisi içerebilen ve gıda kaynaklı hastalık riskine yol açabilen bileşenlerdir. Ham un, gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilecek başka bir bakteri olan E.coli ile de kirlenmiş olabilir. Gıda güvenliği uzmanı Darin Detwiler, gıda kaynaklı hastalık risklerinin savunmasız popülasyonlarda daha yüksek olduğunu söylüyor.

BÖBREK YETMEZLİĞİNE KADAR GİDER

Bu gruba hamileler, yaşlılar, küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar dahildir. Salmonella'nın tipik semptomları ishal, ateş ve karın kramplarını içerir. Kan dolaşımınıza yayılırsa, vücudunuzun geri kalan kısmında da enfeksiyonlara yol açabilir. E.coli'nin semptomları arasında ishal (kanlı da olabilir), karın krampları ve mide bulantısı yer alır. En ciddi vakalar potansiyel olarak böbrek yetmezliğine yol açabilir.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL