Nijerya'nın Kuchi köyüne, Boko Haram tarafından yapılan baskında 10 kişi öldürülmüş, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere de 160 kişi kaçırılmıştı. Kuchi'de yaşayan bir adam, BBC'ye konuştu ve "İşgalciler geldiğinde havaya ateş açtı.

Ben de sesleri duyunca motosikletime atladım ve gecenin karanlığında sürdüm. Karımı, çocuklarımı ve yaşlı ebeveynlerimi mecburen geride bıraktım. İşgalciler karımı ve onun ablasını esir aldılar. Fakat eşim daha sonra kaçmayı başardı. Ablası ise o kadar şanslı değildi. Onun için fidye istediler" dedi.

KARIMLA İLETİŞİM HALİNDEYİM

İsminin açıklanmasını istemeyen Kuchi sakini, "Çocuklarım keçilerin bulunduğu yere giderek onların arasına saklanmış. Ebeveynlerim de onlarla birlikteymiş. Neyse ki keşfedilmediler. Şu anda eşimle iletişim halindeyim ancak aynı yerde değiliz. Başka bir köye sığınmış" açıklamasında bulundu.

Eyaletin güvenlik komiseri Muhammed Bello, kaçırılan kişilerin sayısına itiraz etmesine rağmen, departmanının "çeşitli güvenlik kurumlarıyla" birlikte bu olayı araştırdığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ