Fransa'nın kuzeyinde yapılan arkeolojik kazılarda 200 yıllık şişe ve içerisinde bir mesaj bulundu! Grup, eski bir Galya köyünde, bir çömleğin içine konulmuş şişeyi fark etti. İçindeki not da sapasağlam duruyordu.

BEN BURADAYDIM!

BBC'nin haberine göre; mesaj, Ocak 1825'te Cite de Limes alanında bir kazı düzenlediğini yazan arkeolog PJ Feret tarafından kaleme alındı. Notta, "Dieppe yerlisi, çeşitli entelektüel toplulukların üyesi olan PJ Feret, Ocak 1825'te burada kazılar yaptı" yazıyordu!

BÜYÜLÜ BİR AN

Feret ayrıca, araştırmalarına Sezar'ın Kampı olarak bilinen geniş alanda devam ettiğini yazmıştı. Eu Arkeoloji Hizmetleri'nden Guillaume Blondel, basına yaptığı açıklamada, "Kesinlikle büyülü bir andı" dedi.

MİMAR VE MÜHENDİSLER

Guillaume Blondel, "Geçmişte burada kazılar yapıldığını biliyorduk. Ancak 200 yıl öncesine ait bu mesajı bulmak tamamen sürpriz oldu. Bazen mimar ve mühendislerin yapıların içine notlar bıraktığını gördük. Ancak arkeolojide bu çok nadirdir. Çoğu arkeolog, tüm işi yaptıkları için arkalarından kimsenin gelmeyeceğini düşünür" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ